FIETSEN IN GRANADA

Fietsen is op het terrein van het Alhambra bij Granada in Spanje helaas verboden. Wel kun je fietsen in de omgeving van het Alhambra. Fietsen in Granada bijvoorbeeld naar een fantastisch uitzichtpunt over het Alhambra; ontdek de Spaanse stad Granada per fiets en geniet van het fort van iets verder weg!

Het uitzicht vanaf Mirador San Nicolas, 10-15 minuten fietsen vanaf de stad Granada.

Geen Alhambra tickets nodig!

Het grote voordeel mag duidelijk zijn; je hebt hier geen tickets voor nodig en je hoeft geen entreegeld te betalen. Niet dat tickets kopen voor het Alhambra nou per se een zonde is, het geld wordt immers goed besteed. Maar als je er misschien al eens bent geweest of het geld op dit moment niet kunt missen is het wel een goede uitkomst; van ver weg is het Alhambra namelijk ook mooi! Als het weer meezit kun vanaf een fantastische panorama punt een goede uitzicht hebben op het Alhambra.

Georganiseerde fietstour met of zonder tapas

Via de fietstours van Bajabikes kun je eenvoudig in zo’n groep komen en een e-bike fietstour te doen. Een gids kan je van alles vertellen en bij deze tour is overigens een drankje met 3 tapas inbegrepen. De kosten zijn 85 euro per persoon voor een tour van 3 uur. De e-bike is natuurlijk ook inbegrepen. Wel handig voor de stukken omhoog.

Er is ook een e-bike fietstour van 2 uur zonder tapas. Wel weer met de e-bike (elektrische fiets) waardoor het ook weer iets makkelijker is. De kosten zijn met 34 euro per persoon een stuk betaalbaarder, wel moet je met minimaal 2 personen zijn.

Eigen fietsen huren in Granada

Maar een goedkopere optie is om fietsen te huren. Dit kan bijvoorbeeld voor zo’n 25 euro voor 4 uur of 40 euro voor 8 uur. Je kunt je eigen route plannen via bijvoorbeeld gratis apps als Komoot en zo heb je een low-budget fietstour. Of ga naar uitzichtpunt ‘Mirador de San Nicolás’ op Google Maps en geniet niet alleen van de mooie tocht er naartoe maar ook van het uitzichtpunt op de top, en zo dus van een uitzicht op het Alhambra.

Fietsen in Granada is altijd een goed idee!

Met of zonder tour, fietsen in Granada is altijd een goed idee! Als je een route via de mirador de San Nicolas uitstippelt dan heb je altijd een beetje Alhambra in de fietstocht! Erg leuk natuurlijk, en een super Nederlandse manier om Granada te verkennen. Geniet ervan en fiets ze!