Soms zijn de officiële tickets naar het Alhambra uitverkocht. Zonde als je de vliegtickets hebt geboekt naar zuid-Spanje, maar toch graag tickets voor het Alhambra wilt kopen! Iedereen zou het Alhambra moeten kunnen zien. Gelukkig zijn er op GetyourGuide vaak nog wel toegangskaarten te boeken.

De tours zijn vaak verschillend, maar wat zijn nou precies de verschillen? Ten eerste is hert goed om op te merken dat alle Alhambra tours bij GetyourGuide van goede kwaliteit zijn. Maar de verschillen zitten hem vaak in de toegang tot de Nasridpaleizen (wel of niet) en de toegang tot de tuinen van het Alhambra: de Generalife (wel/niet). Wij raden aan om, indien mogelijk, de volledige tour te doen. Het Alhambra complex is namelijk niet volledig zonder de tuinen en al helemaal niet zonder de Nasridpaleizen.

  • Het is een stukje lopen dus neem goede schoenen mee!

  • Zorg voor een goede fotocamera.

  • Vaak kun je tussendoor iets kleins kopen om te eten.

  • Neem altijd je paspoort of identiteitsbewijs mee.

  • Het goedkoopste kaartje incl Nasridpaleizen vind je hier.

Met vervoer

Als je geen auto hebt gehuurd dan zul je een tour moeten boeken met vervoer. Het is onder andere mogelijk vanuit Málaga, Sevilla, Torremolinos, Fuengirola, Benalmadena.

Vanuit Málaga naar het Alhambra

Dit is niet helemaal de goedkoopste mogelijkheid voor een ticket naar het Alhambra vanuit Málaga maar wel de meest complete. Het is namelijk inclusief de must-see Nasridpaleizen. Reis vanuit het centrum van Málaga en bezoek alles van het hele complex. Het Alhambra zelf met de tuinen (Generalife), de Nasridpaleizen en het paleis van Karel V. De gids spreekt Engels en Spaans en eten en drinken is niet inbegrepen. Je krijgt wel de mogelijkheid om bij het Alhambra iets te kopen. Na het bezoek aan het Alhambra heb je wat tijd in het centrum van de stad die je zelf kunt inplannen. Bezoek bijvoorbeeld het kathedraal van Granada (niet inbegrepen) of loop gewoon rond. Je stapt aan het einde van de dag in in de bus voor de terugrit om rond 17:00 weer terug te zijn in Málaga.

Málaga ophaallocatie: Caixa bank tegenover el Corte Inglès om 08:25. Prijs: €89.

Vanuit Sevilla naar het Alhambra

De beste tour vanuit Sevilla naar het Alhambra is deze. De tour is heel compleet en bevat ophalen en afzetten met een bus, een tourgids die onder andere Engels spreekt en toegang tot niet alleen het Alhambra zelf maar ook de tuinen van het Alhambra (Generalife), de moskeebaden, het Alcazaba, de Nasridpaleizen en het paleis van Karel V. Na het bezoek aan het Alhambra en alles wat daarbij hoort (Nasridpaleizen, Generalife) ga je naar het centrum van Granada om daar te lunchen. Je kunt vervolgens door de UNESCO-werelderfgoedlijst bekroonde wijk Albaicín lopen. Ruik ook hier weer het Moorse verleden. Na dit alles keer je terug in Sevilla.

Trefpunt in het centrum van Sevilla om 06:15. Prijs: €145

Vanuit Torremolinos naar het Alhambra

Voor €89 per persoon en in groepen van maximaal 25 mensen kun je een dagtrip boeken naar het Alhambra vanuit Torremolinos. Het is inclusief alles, dus inclusief vervoer vanuit Torremolinos en aan het einde weer terug naar Torremolinos. Het is ook inclusief toegangskaarten tot het Alhambra, de Alcazaba, de Generalife (tuinen van het Alhambra), de Nasridpaleizen en het paleis van Karel V. Dit is alles wat je wilt zien. Het enige dat hier niet bij zit is een lunch, maar je krijgt de gelegenheid om dit te kopen. Aan het einde van de 10 uur durende tour word je ook naar het centrum van Granada gebracht waarbij je ook de gelegenheid krijgt om de kathedraal en/of de straatjes van de stad te verkennen. De tourguide zal Engels spreken.

Torremolinos ophaallocatie: verschillende locaties beschikbaar, ook Montemar. Tijden verschillen ook, van 07:30 tot 10:30. Prijs: €89

Vanuit Fuengirola naar het Alhambra

Vanuit Fuengirola kun je kiezen voor meerdere tijdslots, 07:00 en 10:00. Het latere tijdslot is iets duurder. De tour duurt 10 uur bij beide opties en je wordt opgehaald en gebracht in Fuengirola bij het Ilunion Hotel (los Boliches). Hier zit ook weer alles bij, een prachtige busrit vanuit Málaga naar Granada over de uitlopers van de bergketen Sierra Nevada, maar ook alle toegang tot alles wat je wilt zien van het Alhambra: moskeebaden, Alcazaba, het paleis van Karel V, de Generalife (tuinen van het Alhambra) en het belangrijkste: de Nasridpaleizen. De tourgids zal onder andere Engels spreken. Je hebt ook wat vrije tijd in het centrum van Granada, waar je kunt lunchen en de straatjes van de bruisende stad kunt verkennen. Vergeet niet op tijd weer bij de bus te zijn voor de terugrit naar Fuengirola.

Fuengirola ophaallocatie: 07:00 of 10:00 bij de bushaltes voor de ingang van het Ilunion Hotel (boulevardzijde), of in het centrum. Prijs: vanaf €88.

Vanuit Benalmadena naar het Alhambra

Vanuit Fuengirola naar het Alhambra kan ook, met een busrit die inclusief is. Ook inclusief is het Alcazaba, het paleis van Karel V en het belangrijkste: de Nasridpaleizen en de Generalife. Moskeebaden krijg je ook te zien en je hebt na afloop nog de tijd om even in het centrum van Granada te lopen om hier bijvoorbeeld iets te eten of de kathedraal te bezoeken. De tour duurt 10 uur en de gids zal ook Engels spreken.

Fuengirola ophaallocatie: 07:35 bij de bushalte op plaza de Solymar, of in het centrum. Er zit hier een banco de Sabadell in de buurt. Prijs: vanaf €88.

Zonder vervoer (enkel toegangskaartjes)

De meest populaire tours zijn de tours zonder vervoer. Als je een huurauto hebt of iemand hebt die je kan halen of brengen dan kun je het beste zo’n tour nemen. Wij raden aan om de volledige tour te doen, dus inclusief Nasridpaleizen en Generalife tuinen.

Dit is de goedkoopste all-inclusive tour a €38,90 per persoon. Deze 3 uur durende tour omvat alles: toegangsbewijzen tot het Alhambra, de Nasridpaleizen en de Generalife. Je staat niet in de rij maar kunt de rij skippen samen met de gids en de rest van de groep. De officiële  tourgids zal mooie verhalen vertellen, in het Engels, over de omvangrijke geschiedenis van het Alhambra. Zorg dat je op tijd bent, anders kan de groep zonder jou vertrekken.

Ontmoet de gids bij Polinario Café Bar op avenida del Generalife, vlakbij de ingang van het Alhambra. Er zijn verschillende tijden mogelijk.

Dit is het goedkoopste simpele ticket, zonder gids maar wel inclusief de Nasridpaleizen en de Generalife. Als je al veel weet over het Alhambra dan kun je het beste deze nemen. Voor €25 heb je een toegangskaartje voor alle delen van het Alhambra. Je kunt een tijdslot kiezen waardoor je wel veel flexibiliteit hebt. Wil je een annuleerbaar ticket dan zul je een paar euro extra moeten betalen. Let op, dit is dus zonder gids en ook zonder audioguide. Kom wel op tijd want buiten jouw tijdslot is het ticket niet meer geldig.

Veel tijdslots beschikbaar voor jouw online ticket: van 08:30 tot 17:00.

Dit is een andere all-inclusive tour waar alles bij zit vanaf €38,50 met soms andere tijdslots. Wil je gewoon alles? Dus een gids, een audioguide (voor als de gids even door is gelopen), toegang tot alles wat het Alhambra biedt (Alcazaba, Alhambra, Nasridpaleizen, Generalife, paleis van Karel V)? Dan kun je hier wat meer flexibele dingen aangeven, zoals bijvoorbeeld de maximale grootte van jouw groep en andere tijdslots. Je geniet hier van alles wat het Alhambra complex te bieden heeft, de tour is inclusief alle tickets voor het Alhambra. Het nadeel van deze tour is dat het niet-restitueerbaar is.

Groepen

Natuurlijk kun je ook een prive gids regelen, als je maar genoeg mensen hebt. De privé groepsactiviteiten zijn goedkoper naarmate er meer mensen meedoen.

De locatie waar je de gids ontmoet is meestal bij de ingang van het Alhambra. Je zult het vervoer dus zelf moeten regelen. Check dit nog wel even goed.

Dit is een 5,5 uur durende privé groepsrondleiding door het Alhambra. Bij de prijs zit alles, toegang tot het Alhambra, de Nasridpaleizen maar ook een privé rondleiding door de wijk Albaicín. Ontdek de islamitische architectuur uit de 13e, 14e en 15e eeuw in een groep, geleid door een gids die Engels spreekt. Er is geen ophaal en brengservice en je kunt kiezen om te beginnen met de wijk Albaicín of met het Alhambra. De kaartjes zijn zogenaamde skip-the-line kaartjes, je staat dus niet in rijen te wachten. Er zit geen lunch bij inbegrepen.

De basisprijs is €420 voor 1 persoon, en dan komt er €60 per persoon bij. Voor 9 personen betaal je dus €900.

Ophaallocatie: 10:00 of 12:00 bij de kassa van het Alhambra of bij de kerk van Santa Ana in de wijk Albaicín

0
Bezoekers per dag
0
Jaar van toetreding tot UNESCO-lijst
0
Jaar van start van de bouw
0
Jaar van verovering door christenen